Goederen die in garages en schuren staan zijn kwetsbaar voor diefstal. Onderstaand geven wij enkele aandachtspunten.

Het aantal inbraken neemt toe

Het aantal inbraken in schuren en garages is hoog en neemt toe. Mogelijke oorzaak is dat criminelen steeds waardevollere spullen aantreffen. Denk hierbij vooral aan elektrische fietsen en luxe barbecues. Spullen die gemakkelijk zijn mee te nemen en weer te verkopen.

Degelijke afsluiting minimumvoorwaarde

In beginsel wordt schade als gevolg van diefstal uit jouw woning vergoed wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Wel kent elke verzekering zijn eigen voorwaarden. Dat kan niet alleen betrekking hebben op de vraag óf diefstal uit een niet aan het pand vastzittende schuur/garage wordt vergoed, maar ook op de hoogte van de schade die in dat geval wordt vergoed. In alle gevallen zal echter de eis zijn dat ten tijde van de diefstal de garage goed was afgesloten. Wanneer wij bij onze relaties thuis komen zien wij toch vaak dat schuren niet op slot zitten, met als argument “er is nog nooit wat gebeurd”.

Diefstal aangeven bij politie

Heeft er eenmaal een diefstal uit schuur, garage of kelderbox plaatsgevonden dan eist bijna elke verzekeringsmaatschappij dat je hiervan aangifte doet bij de politie. Dat kan in veel gevallen digitaal. Na enkele dagen ontvang je dan een bevestiging van aangifte. 

Garage niet op woonadres

Het kan zijn dat je voor jouw auto of hobby een garage hebt gehuurd op een andere locatie dan waar je woning staat. Ook kan je bepaalde goederen tijdelijk of voor langere tijd in een gehuurde opslag box hebben opgeslagen. In al deze gevallen is het niet automatisch zo dat jouw inboedelverzekering bij diefstal uit deze ruimtes de schade zal vergoeden. Speelt deze situatie bij jou neem dan contact met ons kantoor op. Wij zullen dan jouw bestaande verzekering op dit punt controleren en jou adviseren wat verstandig is om te doen om de schade als gevolg van diefstal of vandalisme te beperken.

Vorige bericht