Reis je naar het buitenland en ga je daar een auto huren? Goed idee. Het huren van een auto geeft vrijheid en je hebt geen gedoe met het openbaar vervoer. Bij autohuur in het buitenland kun je soms voor een vervelende verrassing komen te staan. Bijvoorbeeld bij het afhalen van je auto of als je achteraf je creditcardafschrift ziet. Wij geven een aantal tips waar je op moet letten bij autohuur in het buitenland zodat je onbezorgd kunt genieten van je gehuurde auto.

Vergelijk aanbieders voor autohuur in het buitenland

Prijzen en service kunnen sterk verschillen bij autoverhuurbedrijven. Check daarom de aanbiedingen die je vindt op prijs en service. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite voor autohuur zoals Skyscanner, Rentalcars of EasyTerra.

Check je verzekering

Als je een auto huurt, kom je al snel in aanraking met de benodigde verzekeringen. Vaak is een cascoverzekering voor de huurauto verplicht of inbegrepen in de prijs. Let wel dat hierbij vaak een eigen risico geldt dat flink kan oplopen. Bij het verhuurbedrijf biedt men je vaak een extra verzekering aan waarmee je het eigen risico kan afkopen. Wees hier kritisch op. Ter plaatse zijn de verzekeringen duur en kan je slechts kiezen uit één aanbieder. Een alternatief hiervoor is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering krijg je bij diefstal van en schade aan het voertuig het eigen risico én de ingehouden borg vergoed.

Tank zelf

De meeste verhuurbedrijven vragen je om de tank van je huurauto vol in te leveren. Sommige geven hierbij de optie om de tank zelf te vullen. Dit is weliswaar prettig, maar altijd duurder dan wanneer je zelf ergens tankt. Plan daarom op de inleverdag een moment dat je zelf de tank nog even kunt vullen.

Boek ruim van tevoren

Net als bij vliegtickets, geldt voor autohuur in het buitenland dat je de beste deals vindt als je vroeg van tevoren boekt. Kijk ook voor aanbiedingen voor een week in plaats van een paar dagen. Dit pakt soms goedkoper uit.

Maak foto’s

Maak foto’s van je huurauto voordat je deze meeneemt en ook als je deze aan het einde van je reis weer inlevert. Zo is er altijd bewijs als je achteraf aansprakelijk wordt gesteld voor schade.

Skip de extra’s

Heb je navigatie nodig in je auto in het buitenland? Huur dan geen navigatiesysteem bij het autoverhuurbedrijf, maar gebruik je eigen telefoon. Google Maps werkt ook als je je telefoon in vliegtuigmodus zet. Daarnaast kun je digitale kaarten kopen die je op je telefoon kunt installeren. Dit scheelt je behoorlijk wat geld in vergelijking met het huren van een navigatiesysteem van je autoverhuurbedrijf.

Vorige berichtVolgende bericht